Waar opletten bij een scheiding

Scheiden

Als je met je partner gaat samenwonen en gaan trouwen, wordt er vaak niet stilgestaan dat er in een later stadium wordt gekozen om te gaan scheiden. Door deze rede ontstaan er vaak ruzies en veranderd een scheiding in een vechtscheiding. In dit artikel behandelen we verschillende punten waarmee je van te voren rekening moet houden bij het trouwen. Dit zijn rechten van het kind en zowel de fysieke aspecten als het huis.

Een juiste mediator is het halve werk

Ga je scheiden en is de scheiding al omgeslagen in een vechtscheiding, dan is communiceren vaak lastig. Om deze rede kiest men vaak voor een mediator die kan bemiddelen tussen beide partijen. Deze mediator kan zorg nemen voor praktische zaken zoals het huis en bedrijf, maar kan ook optreden voor de belangen van de kinderen. Dit zodat de kinderen niet de dupe worden van jouw vechtscheiding. Let er op als je een mediator uitzoekt dat deze erkend is en dicht in de buurt zit zodat je snel kan schakelen. Bedrijven als echtscheiding Uden en Veghel opereren in de regio en zijn erkend.

Plannen maken

Plannen en afspraken maken zijn de sleutel van een soepel verloop van de scheiding. Onderdelen als een ouderschapsplan en alimentatie afspraken die op papier zijn vastgelegd besparen vaak veel moeite en discussie. Wat nog voordeliger is, is om deze afspraken van te voren te maken. Dingen als de fiscale gevolgen echtscheiding moet je vooraf rekening mee houden en vastleggen.

Bezittingen en kinderen

De vele bezittingen die je in je bezit hebt en die je dierbaar zijn wil je natuurlijk behouden. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Omdat als je getrouwd bent zijn de bezittingen van beide partijen. Spreek dit daarom van te voren duidelijk af met elkaar.

Je kinderen moet je niet midden in een scheiding laten zitten, bespreek de lastige zaken daarom ook niet met je kinderen vooral als deze nog jong zijn. Het blijft altijd lastig voor de kinderen, maar met de juiste aanpak kan je deze lasten wel aanzienlijk verlichten.

Tips

Hieronder nog een aantal tips!

  • Maak afspraken op papier
  • Bespreek dit niet met je kinderen
  • Laat je kinderen zo min mogelijk merken van de problemen
  • Zoek een ervaren mediator