Dus zo Maak ik een Verstelbare Armband!

123gold

Wel eens je eigen armband gemaakt? Ik wel.. alleen had ik vaak moeite met het op maat maken van mijn armband. Daarom ben ik verder gaan zoeken en kwam toen dit tegen, de verstelbare armband. Het mooie ervan is dat je de armband van grootte kan veranderen door middel van een schuifknoop. Om dit zelf ook te proberen heb ik hieronder een beschrijving van de stappen die je moet doorlopen. Om uiteindelijk ook je eigen verstelbare armband te kunnen gaan maken.

Stap 1

Leg de twee uiteinde van het touw dat je wil gaan gebruiken onder elkaar. Om het goed in te kunnen beelden nemen we voor ons dat het onderste touw de kleur geel heeft en het bovenste touw de kleur groen.

Stap 2

Leg het gele touw met een lus over het groene touw heen en steek deze vervolgens achter de beide koorden naar achteren. Het gele touw zal de vorm van een omgekeerde P hebben.

Stap 3

Maak hierna een een zelfde lus om alle twee de koorden en steek het gele touw weer achter bede koorden naar achteren.

Stap 4

Steek hierna het uiteinde van het gele touw door beide lussen door. Om het af te maken hoef je alleen het gele en groene touw stevig vast te trekken.

Stap 5

We zijn al op de helft van het maken van een verschuifbare knoop.

Stap 6

De steede knoop die we nu gaan maken, maak je op precies dezelfde manier als dat je bij de vorige deed. Leg het groene touw met een lus over het gele touw heen en steek deze vervolgens achter beide touwen door naar achteren. Het touw zal opnieuw de vorm hebben van een omgekeerde P.

Stap 7

Maak een zelfde lus om beide touwen heen en steek het groene touw opnieuw achter alle twee de koorden naar achteren.

Stap 8

Steek het uiteinde van het groene touw door alle twee de lussen. Vervolgens hoef je alleen nog maar het groene en gele touw stevig aan te trekken. Om het netjes af te werken knip je het uiteinde van het touw kort af en doe er dan een truppeltje sieraden lijm op. Dit zal voorkomen dat het touw op ten duur zal gaan ravelen.

Het resultaat zal er als volgt uitzien. De ene kant van de verschuifbare knoop techniek zal er uit zien als het = teken en de andere kant heeft de vorm van een + teken.

Hoe verstel je nu de armband?

Je maakt de armband klein door aan de twee knopen te trekken. Wil je de armband groter maken trek dan aan de koorden om de armband kleiner te maken.