De Zumba dans

Er zijn veel Belgische vrouwen die niet weten wat  ze moeten doen om fit te blijven. Ze proberen letterlijk van alles, sommige zoeken een sport en volgen een streng dieet maar meestal houden ze dit niet lang vol. Dit komt puur doordat het niet leuk is wat ze doen en ze zich er ook bewust van zijn. Voor deze mensen zou Zumba de perfecte oplossing zijn.

Wat is zumba?

Zumba is een erg vrolijke dans wat overgewaaid is uit Amerika. Het is een erg populaire dans onder vrouwen en meisjes. Zumba gebruikt danspasjes van verschillende dans stijlen. Hierdoor is het voor zowel beginners al gevorderde dansers goed te volgen. Zumba wordt tegenwoordig in bijna iedere sportschool wel als groepsles aangeboden. Ook zijn er veel zumba verenigingen waar je je kunt aanmelden om met een zumba instructeur te dansen. Op deze manier blijf je op een zeer leuke en gezellige manier nog fit ook. De zumba dans is namelijk erg intensief waardoor je veel verbrand tijdens het dansen.

Zumba voor thuis

Sommige mensen vinden het ongemakkelijk om als beginner te dansen tussen een grote groep mensen. Voor deze mensen zijn er nog veel mogelijkheden over om toch aan zumba te kunnen doen. Je kunt namelijk een zumba dvd kopen voor thuis. Deze stop je in de dvd speler en zo kun jij mee dansen met de instructies op de dvd. Er zijn momenteel al meerdere dvd’s uitgekomen die zeer populair zijn. Ook is er de mogelijkheid om zumba op de wii te doen. Een voordeel aan de zumba wii is dat je op het beeldscherm ziet of je de dans pasjes goed uitvoerd.

Wat heb je nodig voor Zumba?

Als je besluit om aan zumba te gaan doen heb je niet veel speciale dingen nodig. Het is wel belangrijk dat je comfortabele zumba kleding draagt. Dit kan een sportbroek en een wijd t-shirt zijn. Zo heb je geen last van je kleding als je aan het dansen bent en kan je ongestoord verder gaan.