Hoe maak je makkelijk en snel een dromenvanger

123gold

Je hebt vast en zeker wel eens een dromenvanger gezien in de winkels. Misschien heb je er zelf wel een in huis hangen. Maar het allerleukste is om deze gewoonweg zelf te maken. En zo moeilijk is dat helemaal niet. Daarom heb ik hier korte maar krachtige uitleg hoe je dat moet doen.

Benodigdheden: ijzerdraad, rondbek tang, touw, lint, schaar, veren.

Stap 1: De ring maken

Knip een stuk ijzerdraad af, groot genoeg om een cirkel ervan te maken. Na het afknippen van het ijzerdraad maak je er een cirkel van. Maak aan ieder uiteinde een klein lusje door middel van de rondbek tang. Op die manier kan je beide uiteinde aan elkaar verbinden en heb je een mooie ronde cirkel.

Stap 2: De ring bedekken met touw

Om een echte dromenvanger te maken hoort er natuurlijk een mooi draad eromheen te zitten. maak bij de lusjes een knoopje en draai vervolgens het touw om het ijzerdraad tot je het rondje af hebt. Als je weer bij het begin bent maak je een knoopje.

Stap 3: Het geraamte

Pak een stuk touw van ongeveer 1 meter lang. maak een knoopje bij de lusjes en doe het touw met een ruimte van ongeveer twee centimeter naar rechts. Doe het touw van voor naar achter om de ring en doe deze rechts terug door het gat, over het touw heen en verhaal deze tot je geen ruimte meer over hebt. Door middel van een knoopje kan je het afsluiten. Knip het overige touw eraf.

Stap 4: De veren eraan hangen

Nu gaan we de veren eraan hangen. Door een stukje draad aan de dromenvanger te knopen krijg je een lijntje naar beneden. Maak aan het andere uiteinde alvast een knoopje maar trek deze nog niet aan. Zet eerst de veren ertussen en trek dan het touwtje eromheen vast. Je kan zoveel touwtjes en veren eraan hanger als je wilt.

Stap 5: Het lintje eraan hangen

Als laatste bevestigen we aan de bovenkant van de dromenvanger een lintje zodat we de dromenvanger kunnen ophangen. Maak aan de bovenkant van de dromenvanger het lint vast door middel van een knoopje. Het andere uiteinde kan je gebruiken om de dromenvanger ergens aan op te hangen.