Alles over ogen laseren

ooglaseren

Ooglaseren is een populaire optie om van bril of lenzen af te komen. Het is een chirurgische ingreep waarbij staar of afwijkingen in de ogen worden verwijderd door middel van een laser.

Welke ooglaserbehandelingen zijn er?

Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen, zoals LASIK en PRK. LASIK is de meest gebruikte methode waarbij een kleine flap wordt gemaakt in het hoornvlies om vervolgens de laser te gebruiken om de staar of afwijkingen te verwijderen. Bij PRK wordt het oppervlak van het hoornvlies verwijderd in plaats van het maken van een flap. Er zijn ook nog andere behandelingen zoals LASEK en epi-LASIK.
De ingreep duurt slechts enkele minuten en de patiënt kan direct na de behandeling naar huis gaan. De meeste patiënten ervaren een verbetering van hun zicht na de behandeling en hebben geen pijn.

is oog laseren gevaarlijk?

Ogen laseren is over het algemeen veilig, maar zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s aan verbonden. Zo kan men last krijgen van droge ogen, wat kan leiden tot irritatie en verminderd zicht.
Ooglaseren is een veilige en effectieve manier om van bril of lenzen af te komen en het zicht te verbeteren. Voordat men besluit om een ooglaserbehandeling te ondergaan, is het belangrijk om een deskundig advies te vragen aan een oogarts.

Hoe vind ik een goede ooglaserkliniek?

Er zijn verschillende manieren om een goede ooglaserkliniek te vinden:
– Zoek naar een ooglaserkliniek in uw omgeving en lees recensies van patiënten die de kliniek hebben bezocht. Zo kunt u een goed beeld krijgen van de kwaliteit van de behandelingen en de service van de kliniek.

– Vraag advies aan uw oogarts. Zij kennen de verschillende klinieken en kunnen u adviseren welke kliniek het beste bij uw behoeften past.

– Controleer of de kliniek is aangesloten bij een professionele organisatie zoals de Nederlandse Vereniging voor Oogheelkunde (NOG). Dit geeft aan dat de kliniek voldoet aan de professionele normen en kwaliteitseisen.

– Maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek met de kliniek. Zo kunt u de kliniek en het personeel beter leren kennen en vragen stellen over de behandeling en eventuele risico’s.