8 tips om er weer jonger uit te zien

Vind je zelf dat je er ouder uitziet dan je je voelt? Dit is helemaal niet nodig. Met wat kleine ingrepen voel je je waarschijnlijk weer beter dan ooit. Daarom hebben we hieronder 8 tips voor je bijeengesprokkeld. Volg ze op en je ziet er weer jaren jonger uit!

Glimlach veel en breed!

Er is een studie gedaan waarbij mensen van allerlei leeftijden werd gevraagd duizenden foto’s van gezichten te bestuderen. Hen werd gevraagd om de leeftijd van modellen met verschillende gezichtsuitdrukkingen te raden. Neutrale uitdrukkingen leverden de meest nauwkeurige resultaten op en angstige gezichten maakten de proefpersonen ouder. Daarentegen werden blije gezichten als jonger beoordeeld dan ze in werkelijkheid waren.

Eet meer druiven

Sorbitol, de zoetstof die druiven, bessen, pruimen en peren hun zoete smaak geeft, is een hydraterende stof. Hierdoor kan het het vocht in de huid absorberen en vasthouden.

Steek je haar op

Gebruik volumegevende stylingproducten als je wat haar dunner wordt en probeer eens een lichtere kleur. Hierdoor lijkt je haar doorgaans minder dun. Of je je haar nu zelf thuis wast of door een kapper laat wassen, gebruik regelmatig intensieve behandelingen met conditioner om droog haar tegen te gaan.

Omlijst je gezicht

Door je wenkbrauwen goed verzorgd en in een mooie vorm te houden, krijg je een omlijsting van je gezicht en vestig je bovendien de aandacht op je ogen. Heb je last van hangende oogleden en daardoor een vermoeide blik? Dan is een ooglidcorrectie misschien een overweging waard.

Reinig en hydrateer je huid

Met goed reinigen en hydrateren help je je huid te beschermen en gezond te houden. Gebruik hiervoor geen gewone zeep, want die heeft een uitdrogend effect op de (vooral wat oudere) huid. Gebruik in plaats daarvan een reinigingslotion die zachtjes reinigt zonder het vocht in je huid te verwijderen. Vermijd gezichtstoners, vooral die met een krachtige of alcoholische basis. Gebruik dag en nacht een goede moisturizer. Het huidverouderingsproces kan helaas niet worden stopgezet. Wel kan dit proces tegenwoordig worden vertraagd met verschillende laserbehandelingen.

Kleed je bewust

Als je een rimpelige nek hebt, vermijd dan nauwsluitende truitjes met een ronde hals die de huid naar boven samenknijpen. Een overhemdkraag over een trui met ronde hals is een betere optie. Draag donker gekleurde overhemden of truitjes als je een grote buik hebt.

Eet gezond

Vitamine K in boerenkool en andere groene groenten helpt je ​​bloed stollen, waardoor de impact van blauwe plekken wordt verminderd. Lycopeen in tomaten geeft je huid krachtige bescherming tegen UV-stralen.

Slaap goed

De term “schoonheidsslaapje” is niet zomaar ontstaan. Door een goede nachtrust zal je huid er beter uitzien omdat huidcellen ’s nachts effectiever herstellen. Goede slapers hebben een stralende en frisse blik. Zorg voor een goed matras en een degelijk bed voor optimaal slaapcomfort.